Op 22 november 2010, twee jaar nadat het idee was geopperd, hebben initiatiefnemer Henk Groenendaal en docent Lukas Stofferis samen de “Stichting Reconstructie Tuin der Lusten” opgericht. Na veel voorbereidend werk te hebben verzet, hebben ze hun bestuursfuncties overdragen aan gemotiveerde sympathisanten.

Van 1 september 2013 tot 1 juli 2015 heeft Gaby Westelaken, directielid GWS dé Schoonmaker en onder meer voorzitter van de Bossche Stadspijpers, zich als voorzitter met hart en ziel ingezet om het project in de Bossche binnenstad onder te brengen.

Diezelfde periode heeft Huibert van Aarle, vennoot, vestigingsdirecteur en registeraccountant BGH, zijn steentje bijgedragen als penningmeester.

Jan Sanders, rijksarchivaris van het BHIC en onder meer schrijver van Kartuizers in  het land van de Dommel, vervulde bijna twee jaar de functie van secretaris.

Omdat het project sinds een tijd meer werk met zich meebrengt, konden Gaby en Huibert hun vrijwillige functie niet meer combineren met hun drukke bedrijfsleven. Het project heeft de huidige voortgang mede aan hen te danken!

Sinds 1 juli 2015 heeft de stichting een bestuur bestaande uit drie onafhankelijke professionals, elk op een eigen vakgebied.

Voorzitter: Dr. J. G.M. (Jan) SandersJan

 

ErnaSecretaris: Drs. P.J.M. (Erna) van Lith

 

AdPenningmeester: A.J.A.A. (Ad) Sleutjes

 

 

Hierdoor is binnen het stichtingsbestuur de goede professionele taakverdeling gecontinueerd en gewaarborgd.

 

HenkInitiatiefnemer en uitvoerend kunstenaar Henk Groenendaal kan zich zodoende optimaal toeleggen op zijn kerntaken zoals studie, onderzoek, uitvoering en kennisoverdracht.

 

 

jan-van-laarhovenNaast gemotiveerde mensen in bestuur en uitvoering geniet het project de waardevolle deskundige ondersteuning van Jan van Laarhoven, directeur Van Laarhoven Musea en Erfgoed en voormalig directeur van onder meer het Noordbrabants Museum.

 

Bovendien kan het project zich gesteund weten door een

Commissie van aanbeveling, bestaande uit:

mgr-hurkmans126

Mgr. Drs. A.L.M. Hurkmans, bisschop van ’s-Hertogenbosch

burg-rombouts126

 

Mr. Dr. A.G.J.M. Rombouts, burgemeester van ’s-Hertogenbosch

 

pasfoto Dhr Lips

Drs. D.T.C.M. Lips
Algemeen directeur Libéma

 

annemieke-besselingMevr. A.M.C.J. Besseling, voormalig directeur Wegener Nieuwsmedia – Brabants Dagblad