eerste deel van de lezing in september 2011

Omdat alle voorbereidingen en het studieproces al jaren lopen hebben we naast alle basiskennis inmiddels al heel wat specifieke ervaringen opgedaan. Allereerst organisatorisch natuurlijk, maar toch ook al op bijzonder technisch gebied door middel van deskundige adviezen en gemaakte studies. Dit heeft in 2011 al geleid tot twee goed bezochte lezingen. Op basis van ontvangen reacties mogen we stellen dat deze lezingen aan de hand van uitgebreid beeldmateriaal boeiend blijken te zijn.

De eerste lezingen bestonden uit twee delen afgewisseld door een korte pauze, waarin koffie en thee werd geschonken. Voor de pauze heeft Drs. Lukas M. Stofferis het belang van reconstructies aangegeven en onderbouwd met beeldmateriaal. Na de korte onderbreking heeft Henk Groenendaal uitgebreid verteld over de aanpak tot dan toe en de resultaten van de eerste studiepanelen, ook weer aan de hand van vele tussentijds gemaakte foto’s.

wachtend op de opening van de 'Puerta de los Jeronimus' van het Prado in Madrid

Na deze lezingen heeft Henk onder meer een studiereis gemaakt naar het originele drieluik in het Museo del Prado te Madrid. Begin 2012 zijn beide heren op excursie geweest bij het bedrijf van Kremer Pigmente in het Duitse Aichstetten. Daar wordt nog steeds de grootst mogelijke keuze aan historische pigmenten vervaardigd. Bovendien is Dr. Georg Kremer een autoriteit op dit gebied en is hij met zijn team bijzonder behulpzaam als het gaat om alle gewenste adviezen. Hierover vindt u ook informatie onder “over het project / studie en onderzoek”.

 

Naar gelang het project vordert volgen steeds meer ervaringen elkaar op, waardoor met name de specifieke kennis en informatie steeds uitgebreider zal worden. Belangrijkste bron hierbij vormen de vele verslagen die worden gemaakt. Hierdoor kunnen we meer en meer ervaringen delen met eenieder die het wil horen en zien. Aanvragen voor deze lezingen zijn altijd welkom, want wij delen ons enthousiasme en opgedane ervaringen graag met iedereen. Voor meer informatie daarover kunt u het best contact opnemen met Henk Groenendaal, bij voorkeur door een berichtje sturen naar info@henkgroenendaal.com.

Op termijn zal kennisoverdracht door middel van lezingen en demonstraties, workshops en masterclasses, publicaties en (foto en film)verslagen enorm aan waarde toenemen, waardoor dit onderdeel van het project mogelijk nog belangrijker wordt dan de vervaardiging zelf. Zodra daarover meer bekend is zult u hieronder een overzicht aantreffen van alle mogelijkheden. Bovendien staan we graag open voor wensen of nieuwe ideeën op dit gebied.